αντιστρέφοντας την εικόνα της πραγματικότητας


ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ
March 31, 2017, 11:27 am
Filed under: Uncategorized

Εν μέσω διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, κυβέρνηση και υπουργείο παιδείας επιβάλουν μηδενικούς διορισμούς για τα έτη ’17-’18 και ’18-’19. Συγκεκριμένα με τροπολογία που μπήκε σε άσχετο νομοσχέδιο δηλώνεται ρητά ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση». Ταυτόχρονα, η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια των υποψήφιων εκπαιδευτικών θα καθορίζεται από προϋποθέσεις πιστοποίησης και άλλα προσόντα. Απομακρύνονται δηλαδή τα επαγγελματικά δικαιώματα από το ίδιο το πτυχίο.

Στην περίοδο που διανύουμε το 4ο μνημόνιο που πάει να περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημαίνει χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, όπως σημαίνει και χιλιάδες άνεργοι μηχανικοί, όπως σημαίνει και χιλιάδες επισφαλώς εργαζόμενοι νεολαίοι. Ταυτόχρονα οι σύγχρονες εργασιακές συνθήκες θυμίζουν μεσαίωνα. Ως νέα γενιά καλούμαστε να εργαστούμε με μισθό 200 ευρώ, χωρίς ασφάλιση, με το συνεχή φόβο της απόλυσης. Με το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, πάει να καταργηθεί ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα των εργαζομένων να επιβάλουν τις ανάγκες τους.

Η επίθεση αυτή όμως ξεκινάει από το ίδιο το πανεπιστήμιο. Όλοι οι τελευταίοι νόμοι για την παιδεία, όπως και οι κατευθύνσεις του τωρινού υπουργείου προωθούν τη διάσπαση των γνωστικών αντικειμένων και την εξειδίκευση. Σχολές υποβαθμίζονται και το ενδιαφέρον στρέφεται στην ιδιωτική εκπαίδευση (σχέδιο για αναθεώρηση του άρθρου 16 ενώ το φοιτητικό κίνημα του ‘6-‘7 επέβαλε να μην αναθεωρηθεί). Τα πτυχία υποβαθμίζονται επίσης και ο κάθε φοιτητής γίνεται κυνηγός έξτρα προσόντων, κάνοντας σεμινάρια επί πληρωμή είτε φοιτώντας σε μεταπτυχιακά προγράμματα τα οποία έχουν δίδακτρα, γεγονός που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την προπτυχιακή εκπαίδευση και ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς (όποιος έχει χρήματα μπορεί να πληρώσει και να σπουδάσει). Είναι στόχος λοιπόν να είμαστε ανταγωνιστικοί φοιτητές, και ανταγωνιστικοί εργαζόμενοι, αλλά και πλήρως πειθαρχημένοι και υποταγμένοι στις σύγχρονες εργασιακές συνθήκες.

Ως ΕΑΑΚ διεκδικούμε να υπάρχουν όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα στο πτυχίο μας. Παράλληλα Αγωνιζόμαστε για ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ενιαία και συνολική γνώση, με απελευθερωτικά χαρακτηριστικά.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του φοιτητικού συλλόγου του ΠΤΕΑ. Μόνο αγωνιζόμενοι, μόνο με μαζική αντεπίθεση ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς και αντεργατικούς νόμους και με μαζικό εκβιασμό ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ μπορούμε να νικήσουμε. Ο μοναδικός ρεαλισμός είναι οι ανάγκες μας τις οποίες δεν τις διαπραγματευόμαστε, τις επιβάλλουμε! Επιδιώκουμε κοινό συνολικό αγώνα με ένα μέτωπο παιδείας-εργασίας ενάντια στο σύστημα που μας επιτίθεται κι αυτό συνολικά, για να επιβάλουμε τα δικαιώματά μας σε μόρφωση, δουλειά και δημοκρατικά δικαιώματα.

ΕΑΑΚ ΒΟΛΟΥ

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: