αντιστρέφοντας την εικόνα της πραγματικότητας


-Θα ‘ρθείς να ψηφίσεις? -Προφανως σιγά μην αφήσω τους άλλους να αποφασίζουν για μένα
April 8, 2019, 10:38 am
Filed under: Uncategorized

//ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τις τελευταίες μέρες  και καθώς πλησιάζουν οι φοιτητικές εκλογές, όλο και αυξάνονται οι συζητήσεις γύρω από τη σημασία τους. Πολλοί/ες μιλάνε για ένα “πανηγύρι” που κρατάει μια μέρα και την επομένη επιστρέφουμε στην κανονικότητά μας. Άλλοι/ες μας καλούν να τους ψηφίσουμε γιατί είναι οι πιο ικανοί να μας “εκπροσωπήσουν”, οι πιο ικανοί να αποφασίζουν για μας. Και υπάρχουν και οι φωνές που λένε: “Αφού όλοι ίδιοι είναι, τι νόημα έχει να πάω να ψηφίσω;”, ή” Γιατί να ψηφίσω αφού δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα; “

– Γιατί το σύστημα και οι δυνάμεις που το στηρίζουν δεν έχει κανένα πρόβλημα με την αδιαφορία και την απαξίωση γενικά της πολιτικής. Αυτό που είναι όντως επικίνδυνο για εκείνους δεν είναι η αποχή μας, αλλά η συνειδητή και κριτική συμμετοχή μας στις συλλογικές διαδικασίες του συλλόγου μας.

– Γιατί θέλουμε εμείς να αποφασίζουμε για εμάς. Για αυτό, και ως camera obscura EAAK, συμμετέχουμε σε όργανα όπως το ΔΣ, όχι με όρους συνδιαλλαγής και διαπραγμάτευσης, αλλά μην αναγνωρίζοντας τους  αντιπροσώπους του ως αρμόδιους να λαμβάνουν αποφάσεις ερήμην των φοιτητών, αλλά την ίδια τη γενική συνέλευση ως το ανώτατο αποφασιστικό όργανο του συλλόγου.

-Γιατί είμαστε εκείνο το κομμάτι της νεολαίας που δεν πείθεται με τις απαντήσεις του συστήματος, με ποικιλόμορφο και πολυποίκιλο τρόπο συγκρούεται με αυτό και  θέτοντας τα δικά του πραγματικά ερωτήματα   προσπαθεί να σκιαγραφήσει τις δικές του απαντήσεις και τους διαύλους έκφρασης του.

– Για να αποτυπωθεί ένα ρεύμα αμφισβήτησης της υπάρχουσας κατάστασης, μαχητικής σύγκρουσης  με τις πολιτικές  κεφαλαίου-ΕΕ-κυβερνήσεων, που δεν θα ενσωματώνει λογικές ήττας, θα πηγαίνει τους αγώνες μέχρι τέλους, θα επιβάλλει τις ανάγκες της πληττόμενης πλειοψηφίας.

– Για να μην ξεχαστούν ως μια μακρινή ανάμνηση όλες οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις της φετινής χρονιάς αλλά να συνεχίσουμε μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και τους αγώνες μας να διεκδικούμε το πανεπιστήμιο, τη δουλειά, τη ζωή των αναγκών και των επιθυμιών μας.

(+1) Η ΕΑΑΚ είναι η μόνη δύναμη που αναδεικνύει την ανάγκη Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ, χωρίς μνημόνια. Ισχυροποιούμε τη μόνη αντίληψη που πρεσβεύει ότι οι αγώνες μπορούν να αλλάξουν πραγματικά τη κατάσταση. Δίνουμε τη δυνατότητα και ανοίγουμε δρόμο ώστε το νέο πολιτικό φοιτητικό κίνημα να πάρει σάρκα και οστά, να ανατρέψει τη νέα πραγματικότητα της φτώχιας και της ανεργίας και να επιβάλλει τις ανάγκες και τα δικαιώματά του σε ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

//10 ΑΠΡΙΛΗ ΔΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΜΕΤΟΧΟΙ

//ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ- ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ- ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: